2012. január 14., szombat

Pénteken este

Amint közeledik a péntek esti bibliaóra ideje, érzem a vágyat, hogy ott legyek testvéreimmel együtt az Úr lábainál. Így történt ez tegnap este is. Gyurival gyalog tettük meg az utat az imaházba szokásunkhoz híven.
Szeretem ezeket az esti sétákat, amúgy is gyakran kiruccanunk egy egy sétára a párommal. Szeretek ilyenkor belekarolni a karjába, érezni a kabátjából és a szívéből áradó meleget.
  Hégely Béla bácsi tartotta a bibliaórát.Valahányszor hallom a szolgálatát, feltöltekezem az Úrtól jövő üzenettel. Bölcsen, értelmesen, lélektől átitatva beszélt az este is a SZENTSÉGRŐL.-Milyen mély alázattal járulhatunk az Úr színe elé,és mennyire le kell vetkőzni minden olyan dolgot, ami  esetleg csak máz rajtunk.Egy bizonyos félelemmel jöhetünk Elé, az Ő szentsége megkívánja, hogy tiszta legyen a szívünk.Mély átérzéssel énekeltem én is az éneket:" Tégy szenté Te engemet, tisztítsd meg a szívemet"
                                                                                               Ámen

2012. január 2., hétfő

Hála az elmult évért , bizakodva nézek a jövő felé

Ma annyi ,az elmúlt évben megélt dolog ösztönöz hálára, hogy nincs hozzá szó, amivel kifejezhetném Istennek köszönetemet, hiszen hordozott, és átsegített.Nemcsak engem, hanem szeretteimet, a testi és lelki testvéreimet is csodás kézzel hordozott.Voltak benne betegségek, balesetek, de jött a gyógyulás, a rácsodálkozás, hogy történhetett volna tragikusan is, de az Úr keze ott volt.Hála, azért a nagy Családért, a Gyülekezetért, nagyon szeretem a békési testvéreket, de nemcsak őket, a távol valókat is szívembe zártam.Mennyi örömöt kaptam a családi együttlétek alkalmával is az én Mennyei Atyámtól. Felejteni nem lehet , amikor a kis unokáim átölelnek, vagy amint tőlük hazaindulok, utánam kiáltják, hogy "szeretlek mama, hiányozni fogsz!"
  Ma az idő is olyan melengető, biztató, mint a tegnapi igénk biztatása, hogy ne aggódjunk.
Tegnap még megjegyeztem egy nekem való idézetet, amit szeretnék gyakorolni, amikor eljön az az idő, hogy beborul fölöttem az ég:"ne azt mond Istennek, milyen viharban vagy, hanem azt mond a viharnak,hogy mekkora Istened van neked!"